Закарпатські чиновники відгородилися від людей. При вході – пропускний режим

У ОДА прокомунтували встновлення турнікету, мовляв, це – лише тимчасовий обмежувальний захід.

Утім як буде потім – поки що не відомо.

Також у ОДА стверджують, що рішення про тимчасову організацію пропускного режиму приймали в.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко та голова облради Михайло Рівіс. 7 квітня вони підписали спільне розпорядження.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Керівники посилалися на епідаварію, коли COVID-19 були інфіковані 10 працівників державної установи.

Металева конструкція не закриває прохід, а звужує його, щоб кожен проходив температурний скринінг, який на час карантину є обов’язковим.

А цікаво інше. Виявляється, турнікети обійшлися обласному бюджету у 172 тисячі гривень, пише ПроЗахід.

Турнікети встановили рішенням Закарпатської обласної ради та Закарпатської обласної державної адміністрації відповідно до спільного розпорядження «Про тимчасову організацію пропускного режиму». У документі йдеться, що метою встановлення турнікетів та введення тимчасових правил пропуску до приміщень адмінбудівлі є:

«забезпечення належної роботи та підтримання порядку, збереження матеріальних цінностей, недопущення безконтрольного проходу, проникнення в приміщення сторонніх осіб, проїзду транспортних засобів у внутрішній двір адмінбудівлі, несанкціонованого витоку інформації, викрадення документів та майна, забезпечення особистої безпеки працівників апарату обласної ради, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади…».
Щодо вартості турнікета «Сайту міста Ужгород» повідомила начальник КУ «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради Юлія Малик.

Вказана комунальна установа є платником за встановлене обладнання, а це турнікет із нержавіючої шліфованої сталі, контролер із розпізнаванням обличчя, дверний доводчик та електромагнітний замок.

«Враховуючи, що закупівля турнікетів нами на початок року не планувалася і видатки були передбачені на інші потреби при формуванні бюджетного запиту на 2020 рік, то окремо було погоджено їх переспрямування з Наглядовою радою (комунальної установи – ред.)», – додала Юлія Малик.
Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост