Site icon zakarpatpost.net

На Закарпатті можна безкарно стріляти по дітях. За рік справу закрили, винного не покарали

Рівно рік тому до редакції газети «ЯСНО» звернулся мама хлопчика, у якого стріляв чоловік. Справа трапилася у невеличкому закарпатському містечку Хуст.

Стріляли у Богданчика, якому на той було 10 років, не бойовими набоями, тому дитина  вижила. Утім шок, який він пережив, залишиться травмою на все життя. Крім того, рана досі дає про себе знати.

Як раніше писав ЗакарпатПост, 1 травня 2019 року приблизно о 18 годині Богданчик вирішив піти з друзями на поле пограти в футбол. На нього чекали 4 хлопців. Аби дійти до обумовленого місця (район вулиць Івана Франка, Ластовча), хлопчику потрібно було перейти через залізничну колію, яка в тому місці проходить на підвищенні. Поруч є місток, але після дощів  внизу все залила вода, тому іншого шляху, ніж через залізницю, у нього не було.

Коли Богданчик піднявся на узвишшя, зненацька відчув різкий біль у всьому тілі. Він почав кричати і спустився вниз до хлопців. Друзі теж нічого не розуміли і страшенно перелякалися. Діти вийшли на колію, щоб подивитись, у чому справа і хто стріляв… й побачили літнього чоловіка з великою рушницею в руках.

Він почав гатити і по них. Але цього разу не влучив ні в кого. Хлопці почали телефонувати батькам і казали, що хтось пристрелив Богдана. Зателефонували і його мамі. Перелякана жінка, не чуючи під собою ніг, помчала на місце, де все відбувалося.

«Коли я прийшла, син сидів на траві і плакав. Уся майка була в крові. Він розповів, що коли перебігав через залізницю, у нього хтось вистрелив. Він закричав і побіг до дітей.

Хлопці підняли майку, щоб подивитись, що там… вони нічого не розуміли і підняли не з того боку, рану одразу не побачили. Спочатку думали, що хтось вистрелив із рогатки. Але Богдан казав, що бачив літнього чоловіка з великою рушницею в руках. Хлопці побігли подивитись, хто це, а він почав стріляти й по них, але ні в кого не влучив. Діти кричали і телефонували батькам. Мені подзвонили з телефону сина. Я  чула його голос, як він повторював: «Мамо, у нас стріляють! Я боюся!»  Може то хтось гаражі охороняв, я не знаю. Але діти там не були, тож пояснити дії того чоловіка не можу. Майка у дитини не прострелена, але у спині дірка глибиною приблизно 3 мм. На галас на полі почали збиратися й інші діти. Першим побіг туди мій чоловік. Він сів на велосипед і хотів наздогнати «стрілка». Проте не вдалося. Той зник у напрямку Малої залізничної станції. Коли я прибігла до Богданчика, він сидів на землі. Із рани текла кров. Я викликала «швидку» та поліцію. Сина боліло все тіло, він не міг підняти руку. У лікарню з ним поїхав чоловік, а я залишилась давати показання правоохоронцям», – розповіла мама газеті «ЯСНО» хлопчика. – У лікарні йому зробили рентген, оглянули рану, обробили, заліпили. Поставили діагноз «Глибоке садно в ділянці спини без ознак стороннього тіла». Син каже, що стріли в нього з відстані 50-60 метрів. Кулю ми не знайшли. Там зарості і велика трава… та й він не залишився на місці події, а відійшов».

Після цього заяву в поліцію написала не лише Олена Зибіна, але й батьки інших дітей. Хлопчаки впізнали стрілка, Богданчик пройшов ряд експертиз і вони підтвердили поранення.

За фактом було відкрито кримінальну справу за ст. 125 КК України «Нанесення легких тілесних ушкоджень».

Утім після однієї з експертиз, коли ЗакарпатПост опублікував документи, адвокатка у справі умовила маму Богданчика зателефонувати нашому агенту і попросити видалити із сайту ЗакарпатПост матеріал, що ми і зробили.

Це було першим сигналом до того, що справедливого рішення не буде. Так і сталося. Нині газеті «ЯСНО» стало відомо, що справу закрили за відсутністю доказів.

Виходить, що на Закарпатті можна безкарно стріляти по дітях і винному ніхто нічого не зробить! Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост

Exit mobile version