Під Ужгородом росте бук-кобра. Що відомо тобі про незвичні дерева

У лісі під Ужгородом агент газети «ЯСНО» знайшов незвичне дерево, що нагадує кобру.

Природа дарує нам стільки див, які ми навіть не могли уявити.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Наприклад. у Австралії росте чудернацьке пляшкове дерево. Пляшки з нього не роблять, а таку назву воно отримало через незвичну форму стовбура. Він дійсно схожий на пузату пляшку. Висота австралійського пляшкового дерева може досягати 15 метрів, а діаметр – 3 метрів.

А у США росте гаперіон висотою 115, 61 м. Це дерево є найвищим з усіх живих дерев на Землі. Гіперіон – це вічнозеленою секвоєю. Вона росте в національному парку «Редвуд», який знаходиться в Каліфорнії. Його віке – приблизно 700-800 років.

У Польщі ж недалеко від міста Грифіно є незвичайний ліс. Його називають Кривим через особливі дерева, які там ростуть. Висадили ліс у 1930 році. У ньому близько 400 дерев мають 90-градусний вигин стовбура біля основи. Кривизна всіх сосен спрямована чітко на північ. Висота дерев менше, ніж середньостатистична висота даного виду. Вчені досі не можуть точно сказати, чому так сталося. Це справді унікальне явище.

А які цікаві дерева у Карпатських лісах вдалося побачити тобі? Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост