У Шахтинському лісі цвіте ягода, що зміцнює імунітет

Ужгород знаходиться в унікальному місці, прямо в самому місті є ліс, багато зелених зон, парків та скверів.

У всі вони багаті на дари природи. Скажімо, їстівні гриби можна знайти навіть на набережних, у парках, там же – чимало лікарських рослин. А у лісі на Шахті є чимало цілющих ягід. агент газети «ЯСНО» знайшов, для прикладу,  суницю. Зараз вона саме цвіте, але через місяць-півтори почне плодоносити.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Суницями люди харчувалися ще в кам’яному віці, це – одна з перших ягід, смак та користь якої розпізнало людство. Зараз про це можна знайти багато цікавої інформації.

Але чи знали ви, що цілющими якостями наділені не лише плоди суниці, але й її листя та квіти.

Зокрема, листя містять дубильні речовини, органічні кислоти, флавоніди, глікозиди, катехіни. Список мінералів, що містяться в листі і ягодах суниці, вражає своєю просторістю: кальцій, залізо, марганець, магній, мідь, цинк, йод, молібден, хром, кобальт, стронцій, бром, селен, нікель, ванадій, свинець, алюміній, бор. Квітки суниці багаті на флавонид рутин, сприяє зміцненню стінок капілярів і кращому засвоєнню організмом вітамінів. Відвар із листя чи квітів цієї ягоди корисно пити при захворюваннях печінки або нирок, шлунково-кишкового тракту, застуді, бронхіті, для зміцнення імунітету.  Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост