Чому угорці заборонили змінювати стать

Парламент Угорщини прийняв поправку до закону, яка практично ставить поза законом трансгендерів. Відповідно до цієї поправки, громадяни Угорщини не можуть протягом життя змінювати свою вказану при народженні стать. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Цю поправку підтримали, зокрема, депутати партії “ФІДЕС – Угорський громадянський союз”, яку очолює прем’єр Віктор Орбан, що неодноразово виступав проти практики гендерної корекції.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Рішення угорського парламенту піддали критиці правозахисники. “Це рішення відкидає Угорщину назад до середньовіччя”, – заявив директор угорського відділення організації Amnesty International Девід Віг. Він припустив, що ця поправка відкриє дорогу подальшій дискримінації трансгендерів і нападам на них.

На початку травня парламент Угорщини відмовився ратифікувати Конвенцію Ради Європи про боротьбу з насильством щодо жінок та домашнього насильства, відому також як Стамбульська конвенція. Депутати підтримали позицію уряду, згідно з якою цей документ нібито заохочує “деструктивні гендерні ідеології” і “нелегальну імміграцію”.

За версією членів “ФІДЕС”, чинного законодавства цілком достатньо, щоб захистити жінок. Парламентарії також відмовилися від зобов’язання приймати мігрантів і біженців, які переслідуються через їхню сексуальну орієнтацію чи стать. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост