На Закарпатті послаблювати карантин не будуть

Про це повідомила пресслужба Закарпатської ОДА.

Цитуємо текст повідомлення:

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

“Ми взяли до уваги інформацію Закарпатського обласного лабораторного центру та Департаменту охорони здоров’я, за їхньою статистикою ми не готові послаблювати карантинні заходи в області. Рівень епідемічних показників не відповідає встановленим МОЗ критеріям. На 100 тисяч населення у нас майже 14 хворих на коронавірус, а послаблювати карантин можна, якщо ця цифра складатиме не більше 12 хворих на 100 тисяч населення.

Тому, поки транспорт, готелі, дитячі садки не розпочинають свою роботу. В області продовжують діяти послаблення першого етапу – заклади громадського харчування працюють на виніс і доставку, дозволено відвідувати парки, майданчики на відкритому повітрі і так далі. „Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України”, департамент охорони здоров’я облдержадміністраці проведитимуть щоденний моніторинг визначених показників на їх відповідність встановленим МОЗ критеріям щодо захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19).

Результати моніторингу розглядатиме регіональна комісія для прийняття рішень щодо введення на території області послаблення протиепідемічних заходів”, – зазначено у дописі. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост