Врятувався під горіхом. В Ужгороді розквітла квітка шлюбу і смерті

Агент газети «ЯСНО» знайшов перший мак, що розквітнув в Ужгороді.

Більшість маків скосили під час традиційного сінокосу на набережних, а цей заховався під деревом неподалік ПАДІЮНу і коса його не торкнулася, бо не змогла дістати.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Цікаво, що маки в місті  ніхто не висаджував, виросли вони самі. Так вони квітують щоліта. але їх стає все менше і менше.

Дивовижні квіти закарпатці люблять за їхню красу. А в стародавній Греції вони вважалися улюбленими рослинами покровительки шлюбу. Також греки вірили, що якщо Морфей доторкнеться бутоном маку до людини, вона відразу засинає. Тому ця рослина також вважалася квіткою смерті та сну.

А єгиптяни гадали, що коли рясно цвіте мак, буде добрий урожай. Про це існує навіть легенда. Згідно з оповідкою, богиня Церера, що завжди дуже турбується за урожай, багато ходила по землі, практично не відпочиваючи. Хвилюючись за неї, боги посадили маки. Одного разу зібравши букет маків, Церера заснула, прокинувшись, вона побачила багатий урожай. Так з’явилося повір’я, якщо мак добре цвіте, можна чекати хорошого врожаю. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост