Закарпатський кардіолог розкрив страшну правду про ожиріння

А також розповів, як українці лікуються за допомогою Доктора Гугла, спростував міфи про аспірин, сердечні болі та гаджети

Офіційно відомо, що серцево-судинні захворювання є головною причиною смертності українців. Щороку в нашій державі від них помирає 420-430 тисяч осіб. Це – майже вдвічі більше, ніж населення Полтави, Чернігова, Черкас, Житомира, Чернівців і лише трохи менше, ніж чисельність Миколаєва та Маріуполя. У більшості випадків хворобам серця можна б запобігти. Але через заклопотаність, через те, що люди на тривожні симптоми не надто реагують, наслідки нерідко стають плачевними.

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Але й це ще не все! Виявляється, що з 4,3 мільйонів смертей від серцево-судинних хвороб у світі 2,1 мільйони спричинені поганим харчуванням. 250 000 таких смертей трапились в Україні.

Загалом показник смертей через серцево-судинні захворювання на 100 000 населення у Східній Європі виявився найвищим в Україні (349 смертей на 100 000).

Тож як зберегти здоров’я? Як забути про сердечний біль? Як почуватися комфортно та вдихати життя на повні груди? Чи варто назначати собі лікування за допомогою Інтернету? Чи може нашкодити передозування якимось препаратом роботі серцево-судинної системи? Чому на те, як ми почуваємося, впливає родина? Про це та інше газеті «Ясно» розповів кардіолог Павло ЛУКАЧПовний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост