Помер чоловік, який не їв 80 років

В Індії помер відомий йог Прахлад Джані, який, як він сам заявляє, що не пив і не їв з 8 років, повідомляє Yugal Sarkar Foundation в Twitter. На момент смерті Джані було 90 років.

Джані народився в штаті Гуджарат в 1929 році. У сім років він пішов з рідного села в джунглі, в вісім років перестав їсти і пити, в 12-річному віці пережив незвичайний духовний досвід і став послідовником культу богині Амба, вона ж Калі. В її честь він почав одягатися в червоне жіноче сарі. Як стверджував він, богиня наділяла його незвичайною енергією, яка дозволяла йому не харчуватися і не пити, проходити десятки кілометрів і перебувати в медитації по місяцю.

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Як повідомляють ЗМІ, науковці та лікарі двічі досліджували йога – в 2003 і 2010 роках. Вони поміщали його в ізоляцію на 10 днів і стежили за ним. Виявилося, що чоловік і справді нічого не їв. Також він не ходив в туалет. Також його вивчали індійські військові лікарі, які прийшли до аналогічного висновку.

Втім, є і скептики. Деякі вчені відзначали, що Джані залишав свій номер для зустрічей з відвідувачами, а також полоскав горло. І все це через недостатній контроль з боку персоналу. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост