Діти, «які живуть в Інтернеті», розчаровані реальним життям

Звідки ростуть ноги у підліткової депресії

У підлітковому віці діти стають інакшими. Вони занадто гостро реагують на зауваження, можуть замикатись у собі. Батькам важливо в цей період бути особливо уважними і не критикувати дитину, стати їй другом, намагатися зрозуміти і підтримати.

Тож у чому проявляється депресія і чому вона взагалі трапляється? Чим вона небезпечна? Як її уникнути?

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Про це «Укрінформ» розпитав  фахівця лікаря-невролога Сергія НЕПРЯДЬКА.

Коли мале здається катастрофою

– Якими є причини виникнення депресії?

– Депресія – це занепад настрою, внутрішніх сил, відсутність бажання отримувати задоволення від життя.

Чому ж у підлітків у такому приємному віці, коли, здавалося б, саме час насолоджуватися життям, виникають такі проблеми? У першу чергу винні статеві гормони. Мало того, що їх поява впливає на пропорції і зміни у фізичному плані, так вони ще й провокують стрибки і коливання настрою. Підліток стає незадоволений своїм носом, вагою, розмірами та іншими параметрами. Коли оточуючі намагаються підбадьорити, може з’явитися агресія і стан «ніхто мене не розуміє» або «вам легко говорити, у вас все добре і правильно».

Підліток пізнає потяг, страх і хвилювання перед протилежною статтю. Незміцнілій психіці досить важко впоратися із новою ситуацією. Юнацький максималізм теж додає масла у вогонь.

А ще у такому віці хочеться всього і відразу. Мале здається катастрофою, завищені очікування ведуть до краху і розчарувань. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост