Колорадський жук не може терпіти цю рослину. Втече назавжди

Колорадський жук – комаха родини жуків-листоїдів. Дорослі жуки і їхні личинки харчуються листям картоплі, помідорів, баклажанів.

  • «Господарські поради» – корисна та цікава газета для всієї сім’ї

До появи перших сходів картоплі в 0,5 л банки потрібно покласти по 3-4 шматочки порізаної картоплі і ці банки розмістити на ділянці в земляних ямках. Після того як жуки потраплять в банку, їх знищити.

Для знищення жуків можна використовувати тютюновий настій. Взяти 0,5 кг сухого тютюну, коріння або стебел, і подрібнити. Залити 10 л води і настояти протягом 2 днів. Настій крізь марлю процідити, додати ще 10 л води і 40-50 г мила і обробити посаджену картоплю.

Позбутися жука можна настоєм полину із золою. До 200-250 г свіжого подрібненого полину додати 1 склянку деревної золи і залити все це окропом, настояти 2-3 години, добре розмішати, процідити і обприскати картопляні кущі.

Обробляти картоплю можна настоєм з суміші: 350 г полину,  3-4 стручки гіркого перцю або пакетик червоного меленого перцю, 250 г трави болиголова, четвертину шматка господарського мила і 250 г часникових стебел. Все це залити 15 л окропу і настояти 12-14 годин.

Хороші результати дають обприскування настоєм картоплі зі свіжого листя волоського горіха. Свіже листя і зелені плоди волоського горіха (2-3 кг) залити 10 л окропу й настояти 8-9 діб. Настій необхідно процідити і обприскати кущі.

Колорадський жук терпіти не може календулу. Основну її частину можна посадити паралельно грядкам, а додатково – по діагоналі. Повний текст читай у газеті «Господарські поради» Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! Передплатний індекс 68338. ЗaкарпатПост