Нечувана щедрість! Закарпаття заплатить подвійну ціну за респіратори лікарям

Закарпатський обласний фтизіопульмонологічний лікувально-діагностичний центр (Ужгород) 29 травня за неконкуретною процедурою підписав договір із приватною підприємицею Юлією Дудою про придбання респіраторів на 197 тис. грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів» з посиланням на дані системи «Prozorro».

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

За контрактом діагностичний центр замовив півтори тисячі респіраторів із клапаном, моделі «Мікрон» та з рівнем захисту FFP3. Вони коштуватимуть по 131 грн/шт. Така ціна є значно вищою, ніж на ринку і на аналогічних тендерах.

Наприклад, у мережі респіратори із рівнем захисту FFP3 продають в середньому по 75 грн, що майже вдвічі дешевше, ніж на цій закупівлі.

Інші держустанови купують такі ж респіратори ще дешевше. Респіратори «Мікрон» 1 червня замовляла Костопільська лікарня (Рівненська область). Там їх ціна дорівнювала 77 грн/шт.

Ще дешевше вони обійдуться  Любарській лікарні (Житомирська область) та Миколаївській ТЕЦ. Аналогічний товар там придбають відповідно по 53 та 57 гривень за штуку.

Юлія Дуда зареєстрована у селі Соколя (Львівська область) із початку 2020 отримала 16 держзамовлень на 760 тисгрн. Серед них усі контракти із медичними закладами Закарпаття, п’ять з яких із фтизіопульмонологічним лікувально-діагностичним центром.

Відмітимо, що Львівський обласний лабораторний центр 26 травня розірвав договір із ТОВ «Бравіс-КР» на закупівлю респіраторів Це сталося після публікації «Наші гроші. Львів» з’ясували, що вартість одного респіратора становила 335 грн. за штуку, що втричі дорожче ринкових цін.  Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост