Чому перед смертю закарпатець, що повісився, проклинає поліцію

Самогубство у прямому ефірі соціальної мережі Фейсбука – щось нове для українців. Дивитись, як помирає людина, причому добровільно, доводилося вперше. Спочатку обурений хлопець декілька хвилин говорить про образи на поліцію, плаче, потім стає на стілець. Заздалегідь він причепив до рами дверей на гачок мотузку. Здається, він ще хотів щось сказати, але не сказав…

Чи то випадково стілець підкосився під ногами і впав, чи то хлопець вирішив не казати всього. Але секунд 20… він вигинається і тихо, беззвучно помирає. Після цього відео обривається.

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Газета «ЯСНО» зберегла цей запис у власному архіві. На ранок сторінку хлопчини видалили. Але ми встигли дещо вивчити із його життя.

Його звали Михайлом. Він мав 28 років, жив у закарпатському місті Мукачеві. Хлопець талановитий, гарно малював і викладав на своїй сторінці деякі зі своїх робіт. Утім його життя не склалося. Щось пішло не так. Коли – не відомо, принаймні із записів з’ясувати ми не встигли. Напевно, давно. 27 травня він поширював згадки про свій шкільний випускний. Можливо, це були найкращі роки його життя. А 1 червня його не стало. Символічно, але це був День захисту дітей, тож останні хвилини життя та смерть цього хлопця встигли побачити в Інтернеті багато дітей, які теж зареєстровані у тій соціальній мережі. Що ж його довело до такого відчайдушного кроку? Чому він вирішив повіситися так, щоб це побачили інші? «Довели!» – перше, що спадає на думку. Так, скоріш за все, так і було, бо Михайло проклинає всю закарпатську поліцію.

А кілька днів раніше у нього на сторінці був допис із ножем. Також відео. І за участю поліції. Він каже, що не робив нічого поганого. Скоріш за все, йому інкримінували вбивство. Зараз прокуратура порушила карну справу за фактом доведення до самогубства, деталі цієї трагедії вивчаються. Але навіть якщо це все так, чому тоді «повісити» злочин хотіли саме на цього хлопця? Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост