Чим зараз займається хлопчик з найвищим IQ

Айнан Коулі родом із Сінгапуру. Його рівень IQ складає 263 бали, в той час як IQ фізика-теоретика Альберта Ейнштейна оцінюють в 160 балів.

Айнан ще маленькою дитиною вивчив напам’ять таблицю Менделєєва. У шість місяців він вже будував осмислені фрази і складні речення. А в шість років прочитав свою першу лекцію з хімії.

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Уже в свої вісім років Айнан Коулі вчився на третьому курсі хімічного факультету в сінгапурському політехнічному інституті. А до свого дев’ятирічного віку він запам’ятав перші 518 десяткових знаків числа Пі. Айнан унікальний ще й тим, що може ідеально запам’ятати траєкторію об’єктів. Наприклад, те, як рухався баскетбольний м’яч в останні 30 секунд. Цікаво, що вундеркінд не став математиком, фізиком чи програмістом. Айнан Коулі обрав шлях режисера і композитора. Свій перший фільм він зняв у віці 12 років. Коулі презентував його на Вільнюському кінофестивалі. Його батько Валентайн Коулі – актор. У 2013 році він взяв участь в короткометражному фільмі свого сина – The Sempiternal.

Зараз Айнон Коулі 20 років. Незважаючи на свої досягнення, він веде досить скромний спосіб життя: пише музику до фільмів і готує до публікації дві книги, назви яких поки тримає в секреті. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост