Що може розказати про здоров’я людини запах тіла

Кислий запах квасного тіста провокує коростяний кліщ, який може розвиватися на тлі СНІДу, туберкульозу, лейкемії та інших небезпечних хвороб. Отже, негайно йдіть до лікаря, – пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ ЗДОРОВ’Я».

  • «ПОРАДИ ЗДОРОВ’Я» корисна та цікава газета для всієї сім’ї

Медовий аромат виділяють люди, уражені синьогнійною паличкою. Ця бактерія викликає різні захворювання дихальних шляхів, менінгіти, отити, запалення лицьових пазух, провокує тяжкі абсцеси аж до сепсису.

Рибний запах виходить від людей, які страждають на триметиламінурію або гарднерельоз. У першому випадку це пов’язано з рідкісним генетичним дефектом, коли в організмі не виділяється фермент, який відповідає за переробку побічних продуктів травлення. А в другому — варто звернутися до лікаря і здати мазок, а до того ж виключити статеві контакти.

Запах гнилих яблук дає ацетон. Ця речовина з надлишком утворюється у тих, хто зловживає низьковуглеводними дієтами або страждає від діабету. Нирки не справляються, ацетон виводиться з потом, а людина залишає за собою шлейф неприємного запаху. На діабет потрібно перевіритися обов’язково і збалансувати раціон. Повний текст читай у газеті «Поради здоров’я». Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! Передплатний індекс 89266. ЗакарпатПост