Закарпатська театральна художниця отримала церковну відзнаку Предстоятеля Української православної церкви

Емма Зайцева отримала БлагословеннуГрамоту та відзнаку з нагоди ювілею, та за особистий внесок у справі відродження духовності, піднесення ролі Української Церкви у житті суспільства.

8 червня, у другий день Святої Трійці – день Святого Духа, в каплиці Спасо – Преображенського храму з благословення Єпископа Ужгородського та Закарпатського Варсонофія, секретар Закарпатської єпархії, протоієрей Сергій Ємець вручив Благословенну Грамоту митрополита Київського та всієї України Блаженнійшого Епіфанія, Предстоятеля ПЦУ, за заслуги перед помісною православною церквою України – заслуженій діячці мистецтв України, головній художниці Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв Еммі Зайцевій.

  • Золотце, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Нагадаємо читачам, що художник-сценограф Емма Зайцева з 1998 року й по сьогодні – головний художник Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Братів Шерегіїв. Вона є автором оформлення більше сотні театральних вистав, концертів, духовних заходів на сценах Ужгорода, Рівного, Мукачева, Києва, Дніпра, Львова, Одеси. Є  лауреатом обласної театральної премії ім. братів Ю.-А. Шерегіїв, лауреатом премії Національної спілки театральних діячів України в галузі сценографії імені Федора Нірода та інших нагород. Навчалася в Туркменському державному училищі імені Ш. Руставелі (клас Донатара Чариєва) та Рівненському державному гуманітарному університеті. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост