Плануючи день, зважайте на «біологічний годинник»

Ритм людського життя – циклічний і залежить саме від природних явищ і руху Сонця та інших світил, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

  • Читай свіжесенькі ПОРАДИ

Повторюються цикли в людському організмі тричі на добу. Тричі настають припливи і відпливи фізичних сил, принаймні стільки ж змінюється й настрій. Виходячи з цього, хронобіологи розробили практичні поради щодо професійної діяльності людини, її побуту, дозвілля. Ось деякі з них.

Водіям не рекомендується  працювати за кермом з другої до четвертої години ночі, навіть якщо перед цим вони добре відпочили. Уроки школярам найкраще робити з 16.30 до 18 години. А найпродуктивніші години для роботи – з 10 до 12.

Найсприятливіший час для ремесла, майстрування – між 15 і 16 годинами; лікування – о 9 ранку (тіло краще сприймає медикаменти, уколи, інші процедури); спорту – 13.30 (м’язи найбільш дієздатні); обіду – о 13 (виділяється найбільше шлункового соку); прогулянки бажано планувати між 16 і 18 (легені дихають найінтенсивніше); найсприятливіша шкіра для косметики від 18 до 20; нічні роботи рекомендується виконати до 2  (з 2 до 3 – це «сліпа» година), а далі аж до 5 працездатність людини майже нульова; найбільший опір інфекціям організм чинить о 22. Повний текст читай у газеті ПОРАДИ. Купи газету ПОРАДИ у кіоску або передплати на своїй пошті! Індекс 91145