Американська медицина: дорого, маса ліків і ще більше хвороб

Українець розповів , як перехворів коронавірусом у США і як масово підсаджують людей на ліки й кидають зі страховками

Америка – приклад для всього світу у плані технологій, у плані медицини, у плані свободи. Так вважають українці. Але чи так є насправді? Багато відомих американців-винахідників не є американцями. Засновник Фейсбуку Марк Цукерберг мав бабусю з Умані, син українського емігранта Стів Возняк — став співзасновником фірми Apple, киянин Максиміліан Левчин — співзасновник та головний інженер PayPal, віце-президент Google. Список можна продовжувати дуже довго. Американська свобода – теж річ сумнівна. Але про неї ми поговоримо іншим разом. А зараз газета «ЯСНО» розгляне хвалену американську медицину і чому там люди хворіють більше, ніж українці.

  • Середенько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Петро Майор виїхав до США із Закарпаття більше 20 років тому. Зараз він уже пенсіонер. Утім вдома йому не сидиться, тому чоловік продовжує працювати. А працює він у системі медицини.

«Розповім про недоліки системи. По-перше, вона працює тільки на лікарів і на страхові компанії, а не на людей, тому що вона збудована так, що ви платите страховим компаніям за те, що один-два рази на рік відвідаєте лікаря. Адже людині медична допомога потрібна не кожен день, правильно? Тобто ви платите набагато більше, ніж використовуєте. По-друге, лікарі заробляють на страхових компаніях. Тобто всі заробляють, крім вас. Навіть якщо у вас є страховка і вас, наприклад, на «швидкій» забирають до лікарні в непритомному стані, то є ризик, що ви потрапите в ту лікарню,  лікування в якій ваша страхова не покриє. За наявності страховки ви не можете піти в будь-яку лікарню і до будь-якого лікаря. Оскільки лікарі «швидкої» не знають, де ви застраховані, а ви самі в цей час перебуваєте без свідомості, то послуги лікарні доведеться сплатити самим. Компанія не визнає це за страховий випадок і відмовиться його оплачувати. Ось ще один величезний мінус. Так само ви не можете піти до будь-якого лікаря, ви повинні перевірити, що цей лікар приймає вашу страховку. Загалом американці – дуже хвора нація. Чим більше вони приймають ліків – тим більше хворіють», – розповів агенту газети «ЯСНО» наш колишній земляк. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост