Науковці з’ясували, де знаходився райський сад Едем

Вчені з Колорадського університету в Денвері вирішили з’ясувати, чи дійсно існував райський сад Едем.

Згідно з висновками, вже протягом тисячоліть він знаходиться під водою, повідомляє ГолосUA.

Всі джерела вказують на те, що райський сад дійсно існував. Знаходився він на території під назвою Піннаклі-Пойнт, яка належала до Палео-агульскої рівнини. Ця місцевість (південне узбережжя ПАР) у даний момент повністю затоплена.

  • Середенько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Дослідження показали, що тодішні представники Homosapiens могли зупинитися на півдні ПАР 170 тис. років тому. Тоді Африка була нестерпно спекотною, а рівень моря був значно нижче, оскільки всю воду «вбирали» в себе льодовики.

Щоб з’ясувати, як у той час виглядала рівнина, вчені вивчили міграційні шляхи антилоп. Як було встановлено, місцевість часом була майже повністю позбавлена води, травоїдні тварини подорожували через неї на схід і захід. Хижаки теж були, вони полювали на створіня, що пробігали повз них. Брак води був украй рідкісним явищем. На це вказує стан зубів 39 стародавніх тварин. Експерти встановили, що всі істоти вели осілий спосіб життя і добре харчувалися цілий рік. Вони в достатній кількості мали прожиток. Стан емалі зубів нічого не розповів про посухи чи несприятливі погодні умови, при яких раціон тварин істотно змінюється. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост