Коронавірус підняв попит на штучне м’ясо

Одним з ефектів, викликаних пандемією COVID-19 у США, стало зростання споживання штучного м’яса та розвиток відповідних компаній-виробників. Протягом дев’яти тижнів продажі цього продукту зросли на 264 відсотки. Про це пише американський журнал Wierd.

Через пандемію ринок м’ясної продукції в США знаходиться в кризі. Багато м’ясопереробних комбінатів стали місцем поширення COVID-19, і фермерам нікуди відправляти тварин, що призводить до порожніх полиць у магазинах. До того ж на цьому ринку занадто багато посередників, що також у нинішніх умовах відіграє не кращу роль, пише газета «ЯСНО».

  • Середенько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

У цій ситуації виробники штучного м’яса знаходяться у виграшній ситуації. Вони відразу з рослинного матеріалу виробляють дуже схожі із м’ясом продукти або вирощують тваринні клітини у лабораторіях. До того ж сама специфіка виробництва такого м’яса на заводах більш безпечна, з точки зору поширення вірусу, оскільки там менше персоналу і вони більш автоматизовані. Крім цього, такі фабрики можуть досить швидко збільшити або зменшити виробництво продукції. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост