Українці – одна з найздоровіших націй

 

Про коронавірус зараз говорять у всьому світі, хтось каже, що це – катастрофа для людства, смертоносна бацила,  а хтось наполягає, що його взагалі не існує і люди помирають від факторів, які називають супутніми захворюваннями: ниркової недостатності, проблем із судинами, серцевих нападів.

Частково мають рацію і одні, й інші. Без супутніх захворювань ніхто з тих, хто має ознаки ковід-19 справді не гине. А від чого беруться ті супутні захворювання і чому найвища смертність у високорозвинених країнах світу? До десятки лідерів входять: США  (115 тисяч померлих станом на сьогодні), Великобританія  (41 тисяча 279 смертей), Італія (34 тисячі 167 смертей), Іспанія (27 тисяч 136 смертей), Франція (29 тисяч 346 смертей). І при цьому в Україні лише 870 летальних випадків.

  • Золотце, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Цікаво, але країни з низьким рівнем життя лідерами не стали. Ми нарікаємо на погану українську медицину, на низький рівень життя людей, але в поєдинку з бацилою ми вистояли з хорошими результатами. Та ж бідна Індія з однією з найбільших у світі густотою населення (1,3 мільярди осіб) також не у лідерах На таку кількість людей 8 тисяч 498 смертей зовсім небагато.  Тож чому Америка та Європа, батьківщина найновіших медичних технологій та найкращих у світі ліків, стала країною з найвищою на планеті заражуваністю та смертністю населення. Відповідь на це питання є у газеті  «ЯСНО»  від 12 червня  у матеріалі «Американська медицина: дорого, маса ліків і ще більше хвороб».

А чи не здається вам, що першим чинником тих супутніх захворювань може стати харчування та нездоровий спосіб життя! Так у США воно настільки хімічне, ненатуральне, що й самі американці стають схожими на зомбі чи надувні кульки від ожиріння. Це ж стосується і багатьох європейських держав, які мають чудове медичне обладнання та велику кількість ненатуральних продуктів. Прогрес не завжди призводить до здоров’я.

Тож чи все у нас так погано? Чому на Україну люди звикли нарікати – як на медицину, так і на рівень життя загалом, але ж ми живучіші за інших і це вже великий плюс. Більше про це читай у свіжому номері газети «ЯСНО». Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост