Американські аптеки: цигарки, алкоголь, продукти та техніка

Стільки аптек, як у нас, у США, за словами закарпатця, немає, хоча він живе у Нью-Йорку – багатомільйонному місті, яке називають столицею світу, пише газета «ЯСНО».

  • Середенько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

«Аптека у США є для нас нетрадиційною. Вона є фактично невеликим магазином, де крім ліків можна купити практично все: цигарки, алкоголь, продукти, напої, дрібну техніку, побутову хімію. Коли вперше потрапив у аптеку, у мене був шок! Крім того, ліки можна купити і в магазинах та супермаркетах. У Штатах є кілька популярних мереж, між якими йде постійно війна за клієнтів. Лікарі співпрацюють із аптеками за певною схемою: медик отримує від фармацевтів відсотки за те, що виписує саме їхні ліки, а клієнт – бонус, тобто купівлю за зниженою ціною. Без рецептів купити майже нічого не можна. Національну фармакологію там підтримують і пропонують лише американські ліки. Якщо я куплю щось у російській, наприклад, аптеці, а я звик на наші препарати від серця, то навіть не кажу про це сімейному лікарю, бо він може відмовитися від мого подальшого лікування. Хоча аптеки для вихідців із інших країн є також і вони легальні, хоча тамтешні лікарі купувати щось у них не радять, а то й забороняють», – ділиться з газетою «ЯСНО» Петро.

За його словами, багато препаратів надсилають йому діти з України, які до США так і не виїхали.

«У нас вважаються дуже ефективними індійські ліки і на багато найменувань із них я звик. Хоча, на мій подив, самі індійці ними не лікуються, – продовжує розповідь наш земляк. – У США багато індусів, з деким я товаришую. Вони кажуть, що в них на батьківщині лікуються травами, прянощами та овочами і фруктами. Індуси зазвичай не їдять м’яса – і вони набагато здоровіші за американців. Я впевнений, у цьому є зв’язок», – переконує Петро Майор. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост