Любляча матуся годує дитинчат дровами

Вона є головою сімейства, її слухають всі

Ці матусі неймовірно  люблячі і турботливі, у своїх дитинчатах не чають душі і живуть великими родинами. З ними залишаються навіть діти, які підросли… родинне гніздо вони покидають пізно.

Старші гуляють і бавляться з меншими. Мами ж вчать їх усьому, що вміють самі. Своїм молоком годують вони дітей усього два місяці, а потім переводять малюків на іншу їжу… серед якої і дрова, пише газета «ЯСНО».

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Але їдять ці матусі та їхні дитинчата не все підряд. Вони – вегетаріанці.  Основу раціону складає зеленина. Якщо хтось живе неподалік, можуть навідуватися в гості на буряки, які дуже люблять. А так – їхнє меню складається з трави, гілок осики та верби, які їм теж смакують.

У цих родинах панує дисципліна. Усі багато працюють. Влітку та восени робота може кипіти до четвертої ранку. Дітки-підлітки активно допомагають дорослим, робота в сутінках їм не страшна. Та й сил у них багато, азарт великий!

Ви здогадалися, про кого йде мова? Так, про бобрів. Що відомо вам про цих милих гризунів? Сьогодні газета «ЯСНО» розповість про них найцікавіше.

Бобри — найбільші гризуни в Україні. Виростають до 120 сантиметрів, важать до 32 кілограмів.

Чи знаєте ви, що хвіст служить боброві кермом, який допомагає утримувати рівновагу і направляти його  на шляху до хатки. Але це не єдина функція хвоста. Він також виконує роль комори для зберігання жиру. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост