Зеленський зустрінеться з Орбаном. Про що будуть говорити?

Зустрічі Зеленського та Орбана передує діалог глав МЗС двох країн.

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Президент України Володимир Зеленський проведе зустріч з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, щоб зняти непорозуміння у відносинах між країнами, які накопичилися за минулі роки. Про це розповіла нардеп від партії “Слуга народу” Ірина Верещук в ефірі каналу “Україна 24“. “Скажу так, крига скресла. Так, як було, не повинно бути. Вони наші сусіди, і політика добросусідства повинна превалювати”, – зазначила Верещук.

Вона висловила впевненість, що після переговорів глав МЗС Дмитра Кулеби і Петера Сіярто, “вже на самому високому рівні незабаром відбудеться зустріч президента Зеленського та прем’єра Віктора Орбана, тому що це справді потрібно”.

“По-перше, це потрібно нам, тому що вони наші сусіди і члени євроатлантичного співтовариства. Як ви знаєте, там рішення ухвалюються консенсусом. Вони нас заблокували в комісії Україна-НАТО, вони не давали нам просуватися, бути ефективними. Хоча, як ми бачимо недавні події, ми отримали особливий статус НАТО – і угорці нам не завадили. Це вказує на те, що вони готові співпрацювати і розмовляти. Тепер від нас залежить, що ми готові поступитися, і де ті червоні лінії, які ми не готові перейти”, – розповіла нардеп.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вже планує другук за місяць зустріч з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто. За його словами, регулярне спілкування допомагає подолати проблеми. які накопичилися. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост