Страшна картина. У мережі показали як Закарпаття та інші західні області опинились під водою

Через сильні зливи в Україні, які почалися 22 червня й не припинилися досі, затопило вісім областей. Найбільше постраждали західні регіони – Прикарпаття, Буковина і Закарпаття.

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди, а жителів деяких областей у будь-який момент можуть змусити евакуюватися через ріки, які вийшли з берегів. OBOZREVATEL зібрав актуальну інформацію про ситуацію з повінню.

“МВС +1500 тих, хто працює на ліквідації… +4 вертольоти, рота рятувальників Нацгвардії… Рівень біди більше ніж у 2008-му… Концентруємо зусилля. На місці ПМ. Ведемо з ним оперштаб із главою ДСНС і командувачем Нацгвардії. Дякую поліцейським і рятувальникам за самовіддачу. Прорвемося!” – відзвітував про ситуацію міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму Twitter.

Повінь на заході України

Повінь на заході України Арсен Аваков в Twitter

Повінь на заході України

Повінь на заході України Арсен Аваков в Twitter

Івано-Франківська область

Через стихію постраждали жителі 15 районів Прикарпаття в Івано-Франківській області. У 165 населених пунктах затопило понад 4,5 тисячі житлових будинків, зруйновано близько 110 км автодоріг та 90 мостів, ще 130 пошкоджено.

Крім того, було порушено транспортне сполучення з десятками населених пунктів Верховинського району. Підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій за допомогою вертольота доставили його жителям 2 150 кг продуктів харчування.

Повінь на заході України

Повінь на заході України Арсен Аваков в Twitter

“Удар стихії в Івано-Франківській області прийняли Верховинський, Косівський, Рожняківський райони. Фактично випало до 70% місячної норми опадів. Це призвело до потужних потоків, які на своєму шляху руйнували дамби, мости й переходи. Дністер розлився майже на 7м – це рівень стихії 2008 року”, – зазначив Арсен Аваков.

В Івано-Франківській області від стихії загинули три особи. Одна пропала безвісти.

Повінь на заході України

Повінь на заході України Арсен Аваков в Twitter

За словами керівника служби автомобільних доріг Василя Буджака, в Івано-Франківській області пошкоджено всі дороги державного значення.

“Усі дороги державного значення зазнали пошкодження, підтоплення, а деякі ділянки і руйнування. Але ми працюємо цілодобово… Проїзд практично по всіх дорогах державного значення забезпечуємо”, – заявив він в ефірі телеканалу “Україна24”.

Закарпатська область

Тут у результаті інтенсивних дощів затоплено 70 домогосподарств. Подія обійшлася без жертв і постраждалих. Співробітники ДСНС уже відкачали близько 21 тисячі кубометрів води.

Повінь на Закарпатті

Повінь на Закарпатті YouTube PolianR

У селищі Ясіня Рахівського району потік води повністю зруйнував частину дороги. На її місці утворилося величезне провалля. Відповідне відео опублікував очевидець НП Любомир Мельничук у Facebook. Місцеві жителі змушені обходити діру, щоб дістатися іншого боку.

Вода зруйнувала частину дороги

Вода зруйнувала частину дороги Любомир Мельничук у Facebook

Вода зруйнувала частину дороги

Вода зруйнувала частину дороги Любомир Мельничук в Facebook

Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост