Шмигаль назвав паводок на Закарпатті критичним: затоплення перевершує масштаб 2008 року

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що ситуація у підтоплених районах Західної України критична, наразі гелікоптером доставляють майже 3 тонни гумдопомоги

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає урядовий портал.

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

“Зрозуміло, що ситуація критична. Фактично, затоплення перевершує масштаб 2008 року. Затоплена районна лікарня в місті Галич, проводиться евакуація хворих. Є певні ускладнення через те, що там є захворілі на коронавірус”, – повідомив Шмигаль.

За словами прем’єра, найбільш складна ситуація спостерігається в гірських районах, де найбільше постраждали дороги і мости, а доставка повітряним транспортом ускладнена погодними умовами.

“Видимість дуже обмежена, тому поки що дуже обережно наші пілоти гелікоптерами доставляють вантажі туди, куди зараз це дозволяють погодні умови. Перший гелікоптер, що несе майже 3 тонни гуманітарного вантажу, уже в дорозі і виконує свою місію”, – зазначив Шмигаль.

Він зауважив, що проінспектувавши рівнинну частину, побачили, що частина доріг затоплена і люди відрізані від цивілізації.

“Вода, хліб, продукти харчування, медикаменти – це основні речі, які ми сьогодні вже відправили вертольотом у Верховинський район”, – додав Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, в першу чергу зараз треба рятувати життя і здоров’я людей, “зараз головний пріоритет – це евакуація до лікарень громадян, що опинилися на затоплених територіях”. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост