«Епідемії», які вчені так і не змогли пояснити

За всю історію існування людство неодноразово стикалося з епідеміями. Але деякі були настільки дивовижними, що вчені досі не можуть пояснити їх. Тож що про них відомо?

Танцювальна чума

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

У 1374 році на жителів сіл, які розташувалися вздовж Рейну, напала так звана «танцювальна чума». Сотні людей танцювали посеред вулиць, ймовірно, слухаючи музику, що лунає в головах. Люди танцювали до знемоги, відмовляючись від їжі і сну, і вмирали від втоми, інсультів і серцевих нападів. «Чума» завершилася так само раптово, як і почалася.

Епідемія сміху

Епідемія сміху в Танганьїці почалася в січні 1962 року зі звичайного жарту. Три школярки почали реготати і не могли зупинитися. Незабаром до них приєдналося ще близько сотні учениць. Після така ж епідемія вибухнула в сусідньому селі. В цілому вона охопила приблизно тисячу осіб.

Солодкий інцидент

У 2006 році в Мумбаї стався «солодкий інцидент» з морською водою. Жителі масово почали стверджувати, що в струмку Махима, одному з найбрудніших в країні, куди щодня скидають тисячі тонн промислових відходів, вода стала солодкою. Також, на думку городян, солодкість набуло і море. На пляжі моментально зібралися тисячі людей, які почали купатися в «солодкому» морі, пити воду і навіть запасати її про запас. На наступний день надійшли повідомлення, що вода знову стала солоною. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост