Жінка зцілилася від раку завдяки собаці

Мешканка Лондона Емма Сміт благополучно вилікувалася від раку завдяки ранній діагностиці, яку допомогла провести її собака.

Жінка взяла для своїх синів цуценя стаффордширського бультер’єра, якого назвали Чарлі. Проживши з сім’єю кілька місяців, собака раптом почав дивно себе поводити, підстрибувати і нюхати праву грудь Сміт, пише газета Daily Mirror.

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Сміт спочатку думала, що її майка пахне їжею, проте Чарлі продовжував наполегливо і регулярно обнюхувати господиню. Жінка стривожилася і почала обмацувати свої груди – і у правій несподівано для себе виявила ущільнення.

Завдяки собаці вона звернулася до медиків, які діагностували у неї рак молочної залози. Лікування пройшло успішно, лікарі відзначили, що якби жінка запізнилася, то все могло бути набагато гірше.

Фахівці відзначають, що багато собак мають гострий нюх і реагують на зміну запаху свого господаря. Так, є тварини, які допомагають волонтерам діагностувати рак на ранніх стадіях в рамках благодійних програм. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост