У Шахтинському лісі в Ужгороді лісі ростуть гриби-виродки

Саме так назвав знахідку ужгородець, що прислав газеті «ЯСНО» фото грибів, знайдених уранці в лісі на Шахті.

«Я знайшов їх біля ужгородської Бігар Морішки, – розказав він. – Не часто можна знайти такі гриби-виродки. Є всякі кривенькі, з вигнутими ніжками, квадратними капелюшками, але такі сіамські близнюки ростуть лише на одному місці. Знаходжу неподалік братиків-страшнючиків постійно. Якби сарака Бігар Морішка знала, які уроди там ростуть, у гробі б тричі перевернулася».

За словами чоловіка, йому часто таланить знаходити незвичні гриби. Він їх називає потворами.

«Я не раз знаходжу страшнючі гриби. Усі ними милуються, зривають, а я  – лише фотографую. Гриби не їм взагалі із п’яти років. Тоді моя жорстока рідна баба нагодувала мене через силу якимось блювотними грибами. Мене нудило, але вона мене не хотіла чути. Мене виривало, вивертало шлунок, я плакав, а вона й далі мені засовувала гриби у рот. Відтоді у мене до них відраза на все життя!» – наголошує він.

А ще раніше, років у три він разом з батьком уперше пішов у ліс і знайшов гриб, який не може забути до сьогодні.

«На вигляд гриб був дуже гарним. Нагадував медузу з книги із казками. Я дуже зрадів і думав, що то якась чудернацька тваринка. З розбігу хапнув оте щось у руки і мало не впав. Мене перекривило  від сильного бридкого запаху. Смерділо гірше, ніж прокислі помиї, або гниле м’ясо. Уже дорослим я дізнався, що то гриб морська зірка. Але пригадувати той випадок бридко досі!» – зізнався ужгородець.

Також чоловік запевняє, що він навіть дивитись не може, коли хтось їсть гриби, але полювати на них із фотоапаратом на природі йому дуже подобається. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост