Лікар зцілює алкоголіків піснями і перетворює їх на своїх учнів

Микола Навроцький – невропатолог. Але ще він – бард. Написав баладу про алкоголь.  Вилікував нею хворого на алкоголізм.  Та свої авторські пісні лікар співає не всім хворим. До кожного шукає інший підхід, пише газета  «ЯСНО».

– Після лікування ми – партнери, –  каже  Микола Навроцький. –  Розповідаю про все на світі. Навіть те, що нами керують два інстинкти – самозбереження і продовження роду. Хворого перетворюю на неформального  лідера.  Щоб його почали поважати у тому  середовищі, де він живе, куди приходить, де разом п’ють. Коли він буде  сильнішим, його ніхто не заставить пити.

Як повідомляє новинний портал «Погляд», під час лікування  Микола Навроцький скеровує пацієнта на інше мислення.

– Перепрограмовую хворого. – пояснює. – Стараюся наштовхнути на інші переконання, уявлення. Спочатку словом. Зачіпаю подразники саме через слово.  Якщо мозок налаштувати в одному напрямку, то людина про те буде думати все життя. Якщо думає про гроші, то буде думати про них найближчі 15 років. Якщо в людини в голові секс, то так і буде постійно.  Переконання нічим не можна вибити з голови. І саме переконання заставляють людину діяти в будь-чому. Якщо він стане переконаним, то пити не буде.

З одним хлопцем займався. Він вже  кілька років не п’є. Якусь драну іномарку має, з жінкою живе, діти його люблять. Чув, як в коридорі  лікарні його хтось спитав, що тут робить. Він крикнув так, щоб почули всі: лікуюся від алкоголізму і тобі раджу! В нього з’явилося  переконання, тому вже ніхто нічого не змінить. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост