Шокуюча розповідь про насилля в родині: «Мама сказала, що потрібно, аби мене зґвалтували»

Єва, скільки себе пам’ятає, бачила, як її батьки б’ються, а пізніше і сама стала жертвою побоїв батьків, пише газета  «ЯСНО».

– Я – єдина дитина в сім’ї, і я рада цьому, бо більше жоден малюк не постраждав через моїх батьків. Вони почали сваритися ще відразу після весілля – за декілька місяців після одруження батько вперше побив маму. Я народилась через два роки, – розповідає дівчина. – Мама пояснювала згодом, що рідні витратили на їхнє весілля з батьком усі кошти. І якби вона пішла від нього, то ця новина б убила всю рідню. Тому вона вирішила, що буде краще, якщо вбиватимуть її.

Як повідомляє «Про все», спершу Єва не розуміла, що відбувається, чому батько кричить, а мама плаче – їй казали, що це гра. Матір дівчини боялася викликати поліцію, казала, що коли на роботі дізнаються – буде соромно за ситуацію в родині.

Побої матері Єви продовжувалися протягом усього життя, розповідає дівчина.

– Мама ніколи не йшла від батька, просто декілька днів лише ображалася, ігнорувала та кидала в його бік образливі фрази. Однак найгіршим було те, що після кожної бійки мама приходила до мене в кімнату і розповідала, як ненавидить батька, як він її бив, згадувала, як він поламав їй кінцівки ще до мого народження. А ще описувала, в яких муках бажає йому смерті.

Коли Єві не було й 5 років, мама хотіла подати на розлучення, зібрала необхідні документи і повідомила про це чоловікові. Дівчинка, яка гралася тоді в сусідній кімнаті, почула і заплаканою побігла до них.

– Я цього не пам’ятаю, але мама розповідала, що я сказала, щоб вона цього не робила, бо я люблю тата, – каже черкащанка. – Питання про розлучення тоді зникло, але після кожної бійки мама казала, що у тому, що з нею відбувається, винна я – бо вона послухала малу дитину, яка плакала через те, що не хотіла, аби батьки розлучалися.

Коли Єва трохи підросла і зрозуміла, що тато не грається, вона почала втручатися в їхні сварки – ставала між батьками, хотіла змінити взаємостосунки в родині. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост