Домашнє морозиво: як отримати смачний і яскравий десерт без штучних барвників

Молочне морозиво

  • Кулінарні секрети знаходь у газеті «Домашня кулінарія»!
Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Знадобиться:

1,5 л молока

300 г цукру

3 білки

6 жовтків

ванілін

Залити в каструлю молоко, додати екстракт ванілі або ванілін для аромату. Поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи, довести до кипіння. Якщо ви використовували ванільний екстракт, то молоко слід процідити через дрібне сито і відставити остигати не менше ніж на 15 хвилин.

У миску відокремити 6 жовтків, засипати 5-6 ст. ложок цукру і збити міксером до утворення піни. Потім у  жовтки потроху вливати молоко тонкою цівкою, постійно помішуючи. Окремо збити білки і 2 ст. ложки цукру до утворення стійкої піни.

Перелити молочно-жовткову суміш в глибоку каструлю, поставити на вогонь. Постійно помішуючи, довести масу до появи пухирців, але не до кипіння, і зняти з вогню. Коли молоко охолоне, ввести у нього білки і перемішати.

Отриману рідину накрити кришкою і поставити в морозильну камеру на 3-4 години. Кожні 40-50 хвилин масу слід перемішувати. Після прибрати в морозильник до повного заморожування.

Персиково-бананове морозиво

Відомий лікар-дієтолог Оксана Скиталінська поділилася рецептом смачного персиково-бананового морозива, яке чудово смакуватиме у спекотні літні дні. Експерт розповіла, що такого морозива можна собі дозволити з’їсти 1-3 кульки, бо у ньому невисокий глікемічний індекс. А також десерт підходить для тих, хто «не може без солодкого».

Знадобиться:

персики, банани, півсклянки вершків, одна або половина плитки шоколаду (80-90%)

Персики добре помити, кинути в окріп та зняти з них шкірку. Також очистити банани. Усі інгредієнти збити у блендері (шоколад додати в кінці і збити лише декілька секунд, щоб залишилися шматочки). Вилити масу в миску і відправити в морозилку на дві години та час від часу перемішувати.

Шоколадне морозиво

Знадобиться:

молочний шоколад – 100-150 г

цукор – 140-150 г

жирна сметана або вершки – 400 г

яйця – 4 шт.

Відокремити жовтки від білків. Білки поставити в холодильник.

На водяній бані розтопити шоколад.

Жовтки збити, влити в них шоколад до однорідної маси. Збити білки до піни, додаючи до них цукор.

Збити сметану або вершки.

З’єднати яєчні суміші і змішати до однорідної консистенції.

Частинами додати збиті вершки і розлити по контейнерах, поставити до морозильної камери.

Щогодини діставати і перемішувати, робити так 2-3 рази. Потім залишити суміш у спокої ще на 2-3 години. Більше неймовірно смачних рецептів домашнього морозива та інших стравтільки у газеті «Домашня кулінарія»! Передплати на своїй пошті. Індекс 68339. ЗакарпатПост