Через жадібність купки чиновників Коритнянської сільради Ужгород може залишитись без питної води

Люди занепокоєні і б’ють на сполох! Через ненажерливість купки чинуш в Коритнянській сільраді в Ужгороді може виникнути екологічна катастрофа.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Відповідний допис опублікував у соцмережі Andriy Ryba.

Текст цитуємо без змін:

“Ужгород може залишитись без питної води!

Дві третини населення Ужгорода отримують воду з т.зв.Минайського водозабору,хоча по суті артезіанська свердловина знаходиться на території с.Коритняни. Згідно діючих норм,навколо цієї свердлвини передбачено дві зони охоронної території,на якій не можна нічого будувати,щоб не забруднювати підземні води.

Проте,з легкої руки коритнянського сільського голови та депутатів коритнянської сільради, межі охоронної території було зменшено і без зволікань було роздано 240 ділянок для індивідуальної забудови. Зайвим буде говорити,що хтось неслабо нажився на такому розподілі земельних ділянок,але головна проблема в тому,що централізованої каналізації і водопостачання там не буде ніколи. Таким чином люди,що збудують там будинки буритимуть індивідуальні свердловини і облаштують сепитики,чим неминуче забруднять воду,яку п’ють 120 тис.ужгородців і мешканців сусідніх сіл.

На поданий мною в червні запит на інформацію щодо отримання протоколу засідання про обговорення змін в генеральний план Коритнян я отримав дві безглузді відписки,тому буду скаржитись регіональному представнику Уповноваженої ВРУ з прав людини в Закарпатській області на незаконні дії сільського голови по приховуванню інформації та просити народних депутатів Іванна Климпуш-Цинцадзе / Ivanna Klympush-Tsintsadze, Iryna Gerashchenko, Марія Іонова, Ірина Фріз / Iryna Friz взяти це питання під особистий контроль.

Ужгородці повинні знати,що жадібність купки чинуш в коритнянській сільраді може призвети до екологічної катастрофи в Ужгороді”, – йдеться у повідомленні. А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост