Чи знаєте, де на Закарпатті знаходиться водоспад, який називають святим

Фоторозповідь про мандрівку вихованців до водоспаду оприлюднив у соцмережі Denis Varody

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Давір – красивий і вишуканий карпатський водоспад.
Мало хто знає, але на території знаменитого закарпатського села Лумшори є п’ять водоспадів. Найцікавішими і мальовничими з яких вважаються Давір і Соловей.

Водоспад Давір ще знають під назвою «Партизан» або «Червоний партизан». Вважається, що таку назву водоспад отримав за часів Радянського Союзу, але і зараз його так продовжують називати. Однак місцеві жителі пам’ятають ще, як до цього він називався – «Давір». Таку назву було у цього прекрасного водоспаду, велич якого по правді надихає. Можливо, саме тому водоспад Давір отримав звання «найбільш фотогенічного водоспаду».

Примітно, що назва має також біблійні витоки: саме слово «Давір» володіє різними значеннями – від «святая святих» до «внутрішнє приміщення». Більш того, це слово єврейського походження може означати ту частину храму царя Соломона, де знаходився Ковчег Божий.

Так або інакше, точних даних про те, чому водоспаду привласнили таку назву, поки немає, як немає і точної висоти водоспаду, оскільки вона постійно змінюється одночасно з погодними та кліматичними змінами. В середньому висота водоспаду – від 4 до 6 метрів. А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост