В Ужгороді запрацювала платформа для комунікацій із партією «Слуга народу»

В Ужгороді офіційно запрацювало регіональне представництво політично партії «Слуга Народу». Офісний центр знаходиться по вулиці Православна Набережна, 7. Із своїми ідеями та пропозиції кожен бажаючий може звертатися з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 17.00.

Як зазначив на початку заходу голова обласної організації партії, народний депутат України Ігор Кривошеєв, офісний центр – це не передвиборчий штаб, це передусім платформа для комунікації з партією, яка діятиме і після виборів. «Наш офісний центр – це місце, де кожен громадянин може звернутися до будь-якого депутата – представника політичної партії «Слуга народу» і отримати відповіді на всі свої запитання», – наголосив політик.

Також Ігор Кривошеєв представив політраду закарпатського обласного осередку. Так, до її складу увійшли народні депутати Михайло Лаба, Анатолій Костюх, Андрій Жупанин і голова ГО «Зе команда Закарпаття» Едгар Токар. Усі вони – частина команди, котра має намір вивести Закарпаття у лідери серед регіонів України.  Тож наразі шукають ефективних менеджерів, котрі б гідно представили партію на майбутніх виборах до місцевих рад, які мають відбутися 25 жовтня.

«Підбираючи кандидатів, ми будемо керуватися виключно думкою народу. Тобто людина, яка буде представляти партію «Слуга Народу» на місцевих виборах, має користуватися підтримкою своєї громади. Наразі ми опрацьовуємо різну аналітичну інформацію, вивчаємо соціологічні дослідження і тільки після цього визначимося із кандидатами. Думаю, до початку вересня списки кандидатів буде сформовано і ми публічно представимо команди в ради різних рівнів і на голів ОТГ. Якщо хтось вважає, що він достойний представляти інтереси людей, нехай звертається зі своїми пропозиціями до офісу. Професіоналів будемо залучати до нашої команди, – зазначив Ігор Кривошеєв.

Доповнюючи попереднього спікера, народний депутат Михайло Лаба додав, що команда «Слуги народу» буде опиратися в Закарпатті на місцевих лідерів, які вже довели ефективність своєї роботи. Також він зауважив, що представники партії будуть йти у депутати не для того, аби задовільними власні амбіції, а щоб захищати інтерес тієї території, яку вони представляють.

Разом з тим політик, котрий є членом Комітету Верховної Ради з питань бюджету, зауважив, що  намагається відстоювати інтереси своїх виборців у столиці. «Ми намагаємося цілком злагоджено працювати із народними депутатами від Закарпаття у залученні коштів на будівництво доріг в області (до речі, на ці цілі до кінця року Закарпаттю виділено рекордну суму – 5 мільярдів гривень – прим. ред.), на розвиток шкіл, для отримання освітньої і медичної субвенцій тощо. Наша область в деякі мірі навіть лідирує в цьому плані, тому що новопризначений губернатор також ефективно реалізовує програми Президента України щодо розвитку інфраструктури області та контролює освоєння коштів державного фонду регіонального розвитку. Це стосується, зокрема, і проекту «Велике будівництво», – наголосив Михайло Лаба.

В свою чергу народний депутат Анатолій Костюх висловив свою думку щодо роботи Верховної Ради і зауважив, що її ефективність у порівнянні із попередніми скликаннями значно вища. «Як політолог за освітою і журналіст, котрий слідкував за роботою парламенту із 2005 року, дуже добре знаю, що таке засідання парламенту, де працює менше 50 осіб. Зараз у сесійні залі на своїх робочих місцях щодня знаходиться понад 400 депутатів», – зауважив політик. Це ефективно позначилося на роботі парламентарів. За три останні сесії вони розглянули понад 900 законопроектів, 600 з яких прийнято конституційною більшістю. За словами політика, усі народні обранці активно беруть участь у створенні законопроектів та дискусіях, які виникають під час їх обговорення. І хоча рішення парламентарів не завжди підтримують широкі верстви населення, та вони є прогресивними і зближують Україну з ЄС.

А от найважливішим рішенням діючого парламенту, на думку ще одного спікера – нардепа Андрія Жупанина – стали законопроекти про ринок землі, про регулювання діяльності грального бізнесу та зниження «зелених» тарифів. Якщо перші два, каже політик, покликані вивести бізнес з тіні, до третій дасть змогу лише в серпні цього року зекономити в бюджеті мільярд гривень, а за рік ця сума становитиме 7 мільярдів.  «Ми багато встигли за цей рік, але нам доведеться ще чимало зробити. Ще багато викликів стоїть перед нами, – зазначив Андрій Жупанин. – Деякі реформи ми розпочали і тепер треба їх довести до логічного завершення».

Підсумовуючи зустріч Едгар Токар наголосив, що команда Президента на Закарпатті формувалася із ініціативних людей, які не мали досвіду в політиці, але мали велике прагнення до змін. Вона продовжує працювати і об’єднувати навколо себе фахівців у різних сферах. У «Зе команді» переконані: на місцевих виборах їхню політсилу підтримають професіонали, здані працювати на перспективу і виборці, котрі заслуговують жити достойно.

ЗакарпатПост