Чому закарпатці все більше перестають вірити депутатам, а явка на виборах щоразу стає все нижчою

На адресу багатьох народних обранців лунає більше матів, ніж слів захвату. Тож і не дивно, що політичні експерти побачили невдоволення українців новою владою і заговорили про ймовірність перевиборів. Багато хто прогнозує їх уже в 2021 році, пише газета «ЯСНО»

«Я припускаю, що у 2021 році будуть нові парламентські вибори за новою моделлю. Ймовірно, двопалатний парламент, в якому верхня палата буде представлена регіональними елітами. І третє – як забезпечити майбутній стабільний режим нової сили, щоб не було фрондерства у регіонах. Можливі дострокові місцеві вибори»,  заявив у ефірі «Радіо Свобода» директор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна»  Андрій Єрмолаєв.

Директор з досліджень Європейської експертної асоціації Марія Авдєєва також вважає, що політична криза найближчим часом буде поглиблюватися. «Це, безумовно, вплине на рейтинг президентської політичної сили і змусить «Слугу народу» шукати союзників, ризикуючи значними репутаційними втратами», – наголошує  Авдєєва сайту «Главком».

Політолог Юрій Кміть також переконаний, що чергова відставка уряду не за горами, але не думає, що на Україну чекають нові вибори до парламенту.

«В цій конфігурації політичної системи діючому президенту потрібні якісні технічні та ефективні виконавці його особистої політики, а не особи, які бачать свою майбутню політичну перспективу. Тому уряди будуть мінятися швидко. Дострокових виборів у Верховну Раду чи дочасних президентських виборів не буде. Немає логіки, потреби та підстав. Адже зрозуміло, що у наступній Верховній Раді буде менша фракція «Слуга Народу», а більші «Опозиційна платформа – За життя» та «Європейська солідарність» . А кому це потрібно? Президенту? Ні, звичайно. Думаю, що діючому президенту вистачить глузду маневрувати так, щоб не спровокувати третього Майдану та силового сценарію дострокових виборів. Такий сценарій є найгіршим для української держави», – зазначив експерт.

Як би там не було, а на носі місцеві вибори. Децентралізаційна реформа завершується, киплять пристрасті довкола об’єднання громад. Нерідко довкола них розгораються навіть міжнародні скандали, як, приміром, на Закарпатті щодо угорського округу з центром у Берегові. Повний текст ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост