Коли на Закарпатті за викинуту на вулицю собачку чи кішку штрафуватимуть на 25 тисяч євро 764 тисячі гривень

Цікаво, що у 2002 році Німеччина першою з європейських країн закріпила захист тварин на конституційному рівні. Німці навіть виділяють у окрему галузь права – «права тварин». Там є адвокати, якi спеціалізуються виключно на відстоюванні прав тварин і домагаються якомога жорстокішого покарання тих, хто неналежно поводиться із чотирилапими. Там суворо контролюється народжуваність котів та собак і до розмноження допускаються лише елітні племінні тварини. Усіх інших стерилізують в обов’язковому порядку. На вулицях німецьких міст практично немає безпритульних котів та псів, а вилучених із родин тварин швидко забирають нові власники. Звісно, як кажуть, у родині не без потвори, тож і живодери трапляються й там. Але по-перше, дуже рідко, по-друге, таких людей карають дуже суворо, аби іншим не кортіло повторювати їхні помилки, пише газета «ЯСНО».

Загалом німці вирізняються великою любов’ю саме до собак. Відомо, що навіть Гітлер, який без докору сумління нещадно розправлявся з сотнями тисяч людей, фанатично любив вівчарок. Свою улюблену Блонді разом із п’ятьма цуценятами перед власною смертю тиран наказав особистому лікарю умертвити за допомогою таблеток, аби вона не відчула болю і щоб не потрапила  до рук Сталіна, який міг над нею знущатися. І ця любов до тварин у німців передається з покоління в покоління і не може не захоплювати.

От коли в Україні діятимуть такі ж закони – ні трупів у річках та у лісах, ні покинутих напризволяще на вулицях котів та собак, ні «мін» посеред доріг не буде. Та й за рахунок недобросовісних господарів тварин насправді можна добре поповнити державний чи місцевий  бюджет.

Бо, скажімо, в тій же Німеччині, якщо власник не прибрав екскременти за собакою, йому доведеться сплатити штраф – 30 євро (900 гривень), за вигулювання собаки без повідка чи у неналежному місці – 600 євро (18 тисяч гривень),  за викинуту на вулицю собачку чи кішку – 25 тисяч євро (764 тисячі гривень), а за знущання над твариною на ката чекає позбавлення волі від 3 до 15 років.

У нас на такий термін не саджають навіть за наругу над неповнолітньою дитиною.

Але ми йдемо до Європи, тож українці до таких покарань мають бути готові! Німці кажуть, що там, де немає безпритульних тварин, відсутні і безпритульні діти. Вони таки мають рацію. І в цьому плані нам є чому в них повчитись. Повний текст ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост