Вночі у коронавірусному відділенні закарпатської райлікарні немає жодного лікаря

На рентгені з’ясувалося, що легені батька у жахливому стані – усі в темних плямах.

Лікар запідозрив туберкульоз… чому – не розумію, пише газета «ЯСНО.

Дав направлення на ранок здати аналіз на мокроти.

Утім в мами його навіть взяти не хотіли. Мовляв, роблять лише тим, хто в лікарні. Зробили аналіз лише після скандалу.

Туберкульозу в нього не було. Що робити далі – ніхто не казав. На коронавірус тест ніхто не радив проходити. Мамина знайома лікарка сказала, що у приватній клініці лабораторний тест коштує 3 тисячі гривень, у лікарні ж роблять лише тим, хто лікується на стаціонарі. Усі тести відправляють у Київ, а результат потрібно чекати п’ять діб! Уявіть тільки: цілих п’ять діб людина у невизначеності! За такий час вона або одужає сама по собі, або помре. Скоріше друге, ніж перше…

Чекати так довго ми не могли і мама купила експрес-тест у аптеці. Коштує він трохи більше 200 гривень, однак 100% результату не дає. Батькові він показав позитивний результат. Значить, бацила усе ж є.

Мама знову забила в усі дзвони і розповіла всім подругам.

Знайома лікарка порадила тримати батька вдома якомога довше:

«Сказати тобі чесно? За коронавірусниками поганий догляд. Взагалі вночі там немає жодного лікаря, лише медсестри. А що вміє медсестра? Те ти й сама вдома зможеш зробити. 500-процентної надбавки тим, хто працює з коронавірусними хворими, не дали, дали лише по тисячі гривень. Лікарі образились і вночі не хочуть виходити на роботу. Крім того, багато хто й сам заразився, а зараз перебуває на самоізоляції!» – сказала вона.

Я знала: якщо батько опиниться в лікарні – не виживе. Навіть не сумнівалася в цьому. На щастя, навіть попри жахливий стан, він таки залишився вдома.

Ситуація з лікарськими виплатами мене дуже здивувала. Медикам я вірю. Але ще у квітні уряд звітував, що гроші перерахували в регіони. Тут напрошуються два питання: або держава справді їм недоплатила, або гроші на місці пішли на щось інше, адже, як раніше повідомлялося, деякі лікарні використовують кошти, які мали піти на боротьбу з коронавірусом на проведення ремонтів у відділеннях та закупку дорогих меблів. Тож у найбільш віддаленому регіоні України може бути з коронавірусними грошима що завгодно. Тим більше що навіть у Києві днями мітингували медики, запевняючи, що уже більше трьох місяців мають заборгованість по зарплаті. А вони ж як-не-як щодня ризикують здоров’ям, перебуваючи  між хворими. Одним словом, із великими грошима явно відбуваються якісь махінації, хтось на пандемії точно збагатиться у той час, коли багато хто банкрутує, змушений скорочувати персонал, звільняти працівників…  Повний текст ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост