Дівчина народила власну сестру-близнючку

33-річна мешканка Колумбії Моніка Вега очікувала появу на світ доньки. До дати пологів залишалося близько п’яти тижнів, вагітність протікала нормально, ніщо не віщувало ускладнень. Однак на останньому УЗД її гінеколог розгледів у плода якусь пухлину. Лікар припустив, що у ще не народженої дівчинки кіста печінки, тому відправив майбутню маму до іншого фахівця. І той приголомшив Моніку зовсім іншим діагнозом, пише газета «ЯСНО».

«Це була одна з найбільш дивних і цікавих речей, які тільки може побачити лікар-гінеколог, – сказав він. – Фактично дівчинка була вагітна своєю ненародженою сестрою».

Як виявилося, мова йшла про явище «плід у плоді». Лікар розгледів, що «кіста» – це справжнісіньке немовля з власною пуповиною, прикріпленою до кишечника дитини. Тільки дуже крихітне.

«Плід в плоді» з’являється, коли жінка вагітніє близнюками, але один з них виявляється прикріплений пуповиною не до плаценти, а до судин свого брата або сестри. В результаті у міру зростання більший близнюк просто поглинає іншого. Так і сталося у випадку з Монікою.

Вперше такий випадок був описаний в 1808 році. Явище дуже рідкісне, таке відбувається в одному випадку з півмільйона. Моніка була вражена тим, що з нею трапилось. Ще б пак –  народити вагітне немовля. Повний текст ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост