Людям відрізають руки «на щастя»

Бути альбіносом в африканській країні Танзанія небезпечно для життя – через дрімучі релігійні забобони тут великий попит на «частини тіла білястих бідолах. Вважається, що вони приносять удачу, пише газета «ЯСНО».

Їх охоче купують місцеві чаклуни для свого зілля і всяких талісманів-амулетів. Тому бізнес «мисливців за альбіносами» налагоджений тут міцно.

Жертвами стають навіть діти. Наприклад, троє чоловіків серед білого дня напали на семирічного Мвігуллу Магессу, що вийшов зі школи. Притиснувши дитину до землі, злочинці відрізали йому руку і зникли. Однокласники викликали нещасному «швидку», і малюк потроху відійшов від шоку в лікарні. У халепу потрапила і  39-річна багатодітна мати Марія Чамбаненга – в її сільський будинок вночі увірвалися чоловіки, відрізали їй руку і серйозно поранили голову. Жінка втратила багато крові, але її вдалося врятувати.

Сьогодні в Танзанії проживають близько 150 тисяч альбіносів, багато з яких перебираються з сіл в міста побільше. А хтось і взагалі норовить втекти з Африки куди подалі. Так, кілька років тому влада Ізраїлю надали притулок для сім’ї з Кот-д’Івуару, щоб врятувати дитині-альбіносу життя. Повний текст ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост