Українець назвав сина Ісусом Христом, а росіянка – Люцифером

Не тільки на Закарпатті немовлят називають дивними іменами. У 2002 році у родині священника з Житомира народився четвертий син. Батько назвав сина Ісус Христос, пише газета «ЯСНО».

Зареєструвати дитину з таким іменем було непросто. Зараз хлопець уже дорослий, вчиться в духовній семінарії і також збирається пов’язати своє життя із церквою. Хлопець каже, що мати його хотіла назвати Богданом, але батько не дозволив. Реєструвати незвичне ім’я довго не хотіли, але все ж зробили це, а от реакція як у знайомих, так і в колі священників на ім’я хлопчика була двоякою. Ісус Христос стверджує, що обрати шлях служіння Богу вирішив сам, бо йому цікаві розмови з людьми, він мріє подорожувати світом і знайомитися з різними релігіями.

А от ще в 2014 році в російському місті Перм подружня пара назвала сина Люцифером.

Там також не дуже хотіли реєструвати дитину. З батьками працівниця РАЦСУ довго вела дискусію, переконуючи, що в майбутньому хлопчику може бути некомфортно з таким іменем, але батьки наполягли на своєму.

«Під час вагітності я вела не надто здоровий спосіб життя, тому пологи були дуже важкими. Пообіцяла, що назву сина Люцифером, якщо виживе, оскільки він народився з асфіксією тяжкого ступеня. Люцифер – це символ свободи думки, гордості і інтелекту. Просто між людьми чомусь побутує думка, що сатаністи – це вандали, які люблять слухати важку музику і пити, але це не так», – розповіла мама хлопчика Наталія Меньшикова.

Також жінка додала: якщо синові не сподобається ім’я, то він зможе змінити його в 14 років. Те, що хлопчика будуть дражнити, її не лякає. «Треба відразу відстоювати свободу бути собою. Суспільство не приймає не тільки дітей з такими іменами, а й будь-які інші незвичні. Я це зрозуміла тільки в 12 років, він зрозуміє раніше, і це добре», – пояснила росіянка. Повний текст ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост