У пошуках коханої птах подолав тисячу кілометрів

Коли люди помітили екзотичного птаха з дивним хвостом, яка вільно розгулювала по вулицях, вони не повірили своїм очам. Павич, якому дали кличку Франклін, явно щось шукав, пише газета «ЯСНО».

Він у буквальному сенсі заглядав під кожен кущик, обходив подвір’я і навіть оглядав дахи житлових будинків. Надовго в одному місці не зупинявся і продовжував рухатися по маршруту, відомому лише йому одному.

Птахом зацікавилися, його почали знімати та ділитися записами в Інтернеті. А невдовзі в одній із соціальних мереж навіть з’явилася група «Де зараз павич Франклін?», у якій можна було відстежити переміщення загадкового гостя.

Судячи з карти, пташка подолала тисячу кілометрів, діставшись до Індіани (США), де, за словами місцевих жителів, років 40-50 тому існувала ферма, на якій розводили цих павичів. Після того як вона закрилася, птахи розлетілися по окрузі і відтоді майже не з’являлися.

Незабаром історією Франкліна зацікавилися в Службі з контролю і утримання тварин – і птаха вдалося відловити. Новина про те, що подорож «найбільш завидного холостяка» раптово перервали, засмутила всіх тих, хто стежив за його долею. Але через кілька днів стало відомо, що романтичного павича чекають на фермі Olivia’s Oinking Acres. Кілька тижнів тому туди доставили павичку Райм, для якої власниця планувала побудувати вольєр. Тепер її плани змінилися — адже якщо все складеться добре, Райм там буде жити не одна. Повний текст ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост