Економічні наслідки пандемії катастрофічні! Які сфери найбільше постраждали від карантину

За словами старшого наукового співробітника Інституту економічних досліджень Віталія Кравчука, через пандемію в Україні найбільших збитків зазнала галузь транспортних перевезень, роздрібної торгівлі та промисловості, тоді як діяльність сільського господарства постраждала найменше. А радник міністра фінансів Віталій Ломакович каже, що, на його думку, найбільше постраждали авіаперевезення, готельно-ресторанний бізнес, фітнес-центри тощо, тому держава мала б виробити для них план дій щодо цільової підтримки та виходу з кризи. Утім ніякого плану і близько немає, пише газета «ЯСНО».

Директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський стверджує, що причиною економічної катастрофи є те, що уряд запровадив занадто жорсткі обмеження, які повністю «закрили державу».

За його словами, Кабінет міністрів запровадив дуже жорсткий локдаун (коли не можна вільно пересуватися) по всій країні, незважаючи на різний рівень захворюваності в кожній області.

«Було зупинено громадський транспорт, авіасполучення, перекрито кордони. І не прораховувалися наслідки, які будуть від таких рішень, а вони є досить негативними», – вважає експерт.

Але й це ще не все. Хто втратив роботу вдома і не має документів для виїзду за кордон, зробити це не може… бо закриті сервісні центри.

Різні країни вживають різні заходи для втримання економік на плаву і недопущення голодних бунтів. Чи достатньо зусиль докладає українська влада? Повний текст ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост