Китай готовий зупинити пандемію без вакцини

Спалах коронавірусу, що виник у Китаї і розповсюдився по всьому світу, змусив учених терміново шукати способи лікування Covid-19 і вакцину. Зараз лабораторія Пекінського університету розробляє ліки, здатні зупинити пандемію, скоротити тривалість хвороби і на якийсь час забезпечити імунітет без вакцини, пише газета «ЯСНО».

Робота заснована на використанні антитіл, виділених з крові пацієнтів, котрі видужали.

Директор провідного Пекінського інноваційного центру геноміки при університеті Сунні Се сказав, що препарат успішно застосовується на стадії тестування тварин.

Коли нейтралізуючі антитіла були введені інфікованим мишам, у них уже через п’ять днів вірусне навантаження знизилося в 2500 разів. Це означає, що препарат має терапевтичний ефект завдяки нейтралізуючим антитілам, які виробляються імунною системою перехворілої людини і запобігають зараженню клітин вірусом.

Команда пекінських учених у пошуках цих антитіл посилено працювала весь цей час. За словами керівника, їх проєкт – це одноклітинна геноміка, а не імунологія або вірусологія. Науковці дійшли висновку, що одноклітинний геномний підхід може ефективно знайти нейтралізуюче антитіло.

Препарат буде готовий до застосування вже у цьому році, ймовірно до початку зимового спалаху вірусу. Зараз плануються клінічні випробування. Вчені вважають, що нейтралізуючі антитіла можуть стати спеціалізованими ліками, які зупинять пандемію. Повний текст ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост