Жінка 20 років не виходить з дому без скафандра. Причина – не коронавірус

28-річна жінка з рідкісним генетичним захворюванням змушена носити масивну маску-скафандр, тому що сонячні промені для її шкіри дуже небезпечні, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

У два роки їй діагностували рідкісне захворювання – пігментну ксеродерму  – генетичну алергію на сонце. Вплив ультрафіолетових променів на організм дуже жорстокий – тіло починає вкриватися хворобливими веснянками. У результаті шкіра не може відновитися після агресивного впливу ультрафіолету, який стає загрозливим не тільки під прямими сонячними променями, а й під деякими видами штучного світла. Через це жінка ще й схильна до розвитку онкологічних захворювань.

Тому вже більше 20 років вона не була під сонцем без свого скафандра, а активний час доби для неї  – глибока ніч.

«Ношу скафандр, який називаю маскою НАСА і рукавички, щоб захиститися від сонця. Мої дні відрізняються від днів інших людей – весь світлий час доби я проводжу вдома і приступаю до справ тільки після заходу сонця», – каже Фатіма, яка живе в Марокко. Навіть у хмарний день їй легко обгоріти на сонці, і веснянки легко можуть перетворитися на пухлини, які доведеться видаляти. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост