Коронавірус зробив людей жебраками. Закарпатка, аби поховати батька, змушена була взяти кредит

Коронавірус нещадно спустошує гаманці українців і штовхає людей за межу бідності. Наші земляки масово втрачають роботу та прибутки, не мають грошей навіть на те, аби поховати рідних.  Найсумніше, що через фінансову катастрофу деякі родини змушені навіть брати кредити на найнеобхідніше.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Постійна читачка газети «ЯСНО» із закарпатської Тячівщини Оксана Сойма у відчаї. Своєю жахливою історію збідніння вона вирішила поділитися з читачами газети «ЯСНО».

«В Інтернеті щодня пишуть, скільки людей захворіли на коронавірус і скільки померли. А чому ніхто не пише, скільки втратили роботу? – наголошує Оксана. – Скільки нас опинилися наодинці зі своєю бідою. Карантин виявився неефективним, він не допоміг стримати ковід, але призвів до ще більшої бідності українців. Я розумію, що проблема не тільки наша. Такі страшні наслідки самоізоляції у всьому світі, але ми й раніше не були багатими, тож відчули удар карантину дуже гостро».

За словами жінки, вона втратила роботу, а чоловік  досі сидить вдома.

«Я бармен. Наше кафе закрилося. Ми не змогли пережити пандемію – весь колектив опинився на вулиці. І це не тимчасово. Ми не відкриємося більше ніколи. У господаря немає чим платити нам заробітну плату. Він каже, що зазнав колосальних збитків і зараз сам думає, як виживати. Мій чоловік працював у готелі. Вони досі не відкрилися. Ми вже кілька місяців сидимо без грошей.  У нас двоє дітей. Дійшло до того, що ми не мали, за що купувати навіть продукти», – наголошує Оксана.

Та відомо, що біда не приходить одна. У закарпатки помер батько, і родина не мала за що навіть поховати його. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост