Згорьована мати каже, що найбільша відстань, на яку хлопець іде з кімнати – це ванна

– Як я можу визначити, що мій син нічого не робить, нічого не хоче і що його навряд чи щось цікавить? – запитує одна з матусь, яка опинилася у схожій ситуації, пише газета «ЯСНО».

Її синові Марку 14 років, нещодавно він закінчив сьомий клас. Відтоді не виходив з дому. Юліана каже, що найбільша відстань, на яку хлопець іде з кімнати – це ванна, туалет чи кухня, щоб щось взяти собі поїсти з холодильника.

Мати хлопця приблизно знає, що робить її син. В основному грає в Інтернеті чи говорить із друзями по телефону. Вони бачаться, але не в живу, а через спеціальні додатки.

– Хлопці деколи приходять до нас, але теж для того, щоб посидіти у комп’ютері. Коли я на роботі, син залишається один, тож діти так розслабляються. Думаю, вони дивляться порно, але Марк не зізнається. Ці візити мене дратують, але якби не вони, син був би зовсім диким. Не розумію, як дитина може бути настільки «марсіанином». Він може за цілий день не вимовити ні слова. Скоро забуду його голос, якщо так буде й надалі», – наголошує Юліана.

Проблема також із поїздкою до моря. Торік родина була в Туреччині,  й там Марк спав до полудня, а потім переглядав фільми на ноутбуці в готелі. Протягом 10 днів він кілька разів плавав у морі, але, як стверджує мати, і це краще, ніж сидіти у чотирьох стінах 24 години на добу. Зараз у Юліани є ще місяць  відпустки, але через епідемію сім’я не поїде нікуди. Утім жінка пропонує походи в гори, вилазки на природу, до річки, та хлопець і чути не хоче.

– Він запитує лише, для чого, і каже, що не хоче. Я намагаюся пояснити йому, що не можна так жити в перспективі, він киває, але нічого не змінюється. У мене таке враження, що він загублений, і не знаю, як йому допомогти. Я молюсь, щоб він повернувся до школи у вересні, бо це змусить його вийти, – мало мне плаче жінка. Продовження цієї історії читай на сайті ЗакарпатПост завтра. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост