Аеропорт Ужгород запрацює – матиме приватного інвестора

Наступний блок питань щодо транспорту на Закарпатті стосується аеропорту. Закарпаття, як відомо, з 2017 року не має авіасполучення з Києвом, якщо не брати до уваги піврічну перерву минулого року, коли аеропорт працював і літаки вітчизняного перевізника “Мотор Січ” здійснювали “столичні” рейси, пише Укрінформ.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Припинив роботу аеропорт Ужгород через низку питань — зокрема, мова йшла про те, що при злеті та посадці літаки тут зачіпають повітряний простір сусідньої країни – Словаччини. А регулювати це повинна спеціальна міжурядова угода. Відтак, різні влади то відновлюють аеропорт “Ужгород”, то визнають його безперспективним, а натомість говорять про будівництво аеропорту в Мукачеві. Тож я насамперед цікавлюся, яку позицію в цьому питанні займає Закарпатська ОДА нині.

– Тут відповідь може бути тільки одна — аеропорт в Ужгороді має працювати. Це, безумовно, якщо брати до уваги, що Ужгород є одним із найбільш віддалених від столиці України обласних центрів, а Закарпаття межує з чотирма країнами Європи. Тут мова і про туристичну галузь, яка є стратегічною в розвитку області, і про інтеграцію України до ЄС. Тому ми займаємо позицію щодо збереження та розвитку діяльності міжнародного аеропорту “Ужгород”. Зараз налагоджуємо контакти з аерокомпаніями, які могли би виконувати регулярні внутрішні та зовнішні рейси, і насамперед мова йде про рейс Ужгород-Київ, – каже Віталій Цвігун.

Посадовець розповів, що 16 липня 2020 року рішенням сесії облради затверджено Програму розвитку закарпатського обласного комунального підприємства “Аеропорт “Ужгород” на 2020-21 роки.

Розробляв цю програму профільний департамент ОДА. Нею, зокрема, передбачено залучення приватних інвестицій у розвиток аеропорту, відновлення вантажних авіаперевезень й розбудова вантажного терміналу. А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост