Жінка вбила 17 пенсіонерів, бо вважала, що вони своє вже віджили

Фахівці, що займаються вивченням психології маніяків, стверджують, що переважну більшість серійних убивств здійснюють чоловіки. Жінок-маніяків історія знає дуже небагато, та й тих важко порівняти за кількістю жертв зі злочинцями з числа представників сильної статі. Але є і винятки, наприклад, такі як вбивця, що отримала прізвисько Вовчиця, пише газета «ЯСНО».

Ця жахлива історія почалася в 2002 році, коли оперативники прибули на місце вбивства літньої жінки. У квартирі знаходився труп господарки, яку по-звірячому забили молотком. На початку «нульових» таких злочинів було більш ніж достатньо. На пенсіонерів, які отримували невеликий, але стабільний дохід, нападали з метою заволодіти їхніми скромними заощадженнями наркомани, дрібні кримінальники і навіть родичі, які шукають гроші «на пляшку».

Судячи з усього, справа була глухою  – ні свідків, ні відбитків пальців в картотеці, ні ворогів з серйозними мотивами. З квартири зникла невелика сума грошей і кілька ювелірних виробів. Тоді правоохоронці навіть уявити собі не могли, що це було тільки перше вбивство з цілого кривавого кругообігу, який буде тримати в страху багато міст і сіл протягом цілих восьми років.

Скоро з’явилися й інші епізоди – завжди жертвами були самотні пенсіонерки, а знаряддям вбивства – молоток.

Викрадені суми завжди були невеликими – що можна взяти з простого пенсіонера. У лютому 2003 року з’явилася перша зачіпка. Одній із бабусь дивом вдалося вижити після нападу, і вона описала вбивцю.

До неї прийшла жінка, що представилася соціальним працівником, але, тільки-но переступивши поріг квартири почала завдавати удари молотком. На щастя, пенсіонерці вдалося покликати на допомогу. На шум прибіг сусід  – і злочинниця втекла. За словами постраждалої склали фоторобот, але слідчі ставили під сумнів те, що напади скоєні жінкою.

Багато хто був упевнений, що безжалісний убивця – переодягнений чоловік, оскільки злочинець діяв нахабно і цинічно, а удари наносив дуже сильні. На місці дев’ятого злочину злочинець залишив молоток – експерти виявили на ньому сліди крові відразу декількох жертв. Продовження у наступному номері газети «ЯСНО» Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост