Site icon zakarpatpost.net

Чорні рієлтори ошукують ужгородців: за якими схемами діють шахраї та як не потрапити на їхній гачок

User comments

Банда “чорних” рієлторів ошукує жителів Ужгорода. Одразу чотири родини розповіли ТСН, що їх без житла залишив той самий агент з нерухомості. Загалом в Україні поліція розслідує сотні справ із привласнення чужого майна.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

За якими схемами діють аферисти, зокрема в Ужгороді, і що потрібно врахувати, аби самим не стати їхньою жертвою, – йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Одразу чотири родини розповіли, що їх залишила без житла одна і та ж банда “чорних” рієлторів.

Віктор Драч розповідає, що трикімнатна квартира за документами була у власності його доньки. Дівчина навчається у Чехії, сам він постійно на заробітках. Тож у квартирі оселився брат. Останні роки життя він зловживав алкоголем. У 2016 році він помер, але його друзі по чарці не захотіли йти із квартири.

“Я прийшов до квартири, а тут п’янка… Люди викликали поліцію. Вигнали. Я закрив квартиру на замок”, – говорить він.

Один із учасників застілля ошелешив Віктора новиною. Мовляв, він новий власник цього житла. Чоловік і досі не розуміє, як це сталося. Адже документи на право власності лежали у нього в сейфі. Без них законно провести угоду було неможливо. Нині квартира під арештом.

Олена Старих каже, що також стала жертвою шахраїв. У неї відібрали пів квартири. У 2017 році не стало її мами і тут оселився брат. Розповідає, що поки працювала за кордоном, його споювали незнайомці.

“Виявилося, що пів квартири продано. Я написала наяву до поліції і за кілька днів мого брата викрали”, – говорить вона.

Через кілька днів брата знайшли побитим і без документів. А Олена дізналась, що пів квартири придбав рієлтор Роман Труш. І знову-таки – без оригіналів документів.
Відео Ужгородці звинувачують ріелтора у незаконному продажі їхнього житла

Банда “чорних” ріелторів орудує в Ужгороді. Таке повідомлення надійшло до редакції ТСН. Одразу чотири родини стверджують, що без житла їх залишив один і той самий фахівець з нерухомості. Мовляв, він підробив дублікати документів на квартири. Тим часом, в Україні поліція розслідує сотні справ із привласнення чужого майна. За якими схемами діють аферисти і що потрібно знати, аби вас не залишили без квадратних метрів, – у сюжеті.

Без трикімнатної квартири в Ужгороді залишилась і Людмила Мацюпа.

“Скористалися слабкістю мого чоловіка – його споювали”, – говорить жінка.

Ще шість років тому вона з двома дітьми переїхала до Києва і відкрила своє ательє. Її чоловік Едуард залишився в Ужгороді, бо лікування від алкозалежності не дало результату. Згодом він помер. Людмила стала оформлювати спадщину. Однак виявилося, що за два роки до смерті чоловіка квартиру продали.

“Усі заяви і підписи не належать моєму чоловіку. Вони абсолютно різняться”, – говорить Людмила.

Справи всіх героїв сюжету слідчі поліції об’єднали в одну – розслідують шахрайство і підробку документів.

“Ми почали вивчати цю схему. Виявилося, що є група рієлторів, які займаються за однією схемою – знаходять одиноких, асоціальних людей і змушують позбавлятися від свого майна”, – говорить Антон Бойко, адвокат потерпілої Людмили Мацюпи.

Рієлтор Роман Труш кидає слухавку щойно журналісти запитують про цю справу. Водночас нотаріус, яка здійснювала угоду, свою провину заперечує.

“До мене прийшли, підписали і все”, – говорить нотаріус Галина Кузьо.

Міністерство юстиції за останні роки анулювало близько 20 свідоцтв нотаріусів, які зловживали своїми повноваженнями. Схем безліч. Іноді рієлтор вступає у змову з нотаріусом і підробляє документи. Деколи самотню людину викрадають і змушують підписати документи.

Щоби не залишитись без житла, потрібно пам’ятати головне правило.

“Якщо ви маєте документ на квартиру, знайдіть його і віднесіть до державного реєстру. Нотаріус чи реєстратор внесе в базу і тоді у шахраїв немає можливості підробити ці документи”, – говорить Ольга Оніщук, заступниця міністра юстиції України.

Ціна послуги – 190 гривень. І саме вона допоможе відстояти у суді своє право на житло. А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост

Exit mobile version